Benvinguda

Entreu en un espai d'anàlisi, reflexió i comunicació sobre aspectes del món contemporani: política, internacional, societat, cultura, esports, cuina. Llibertat i paraula.

diumenge, 4 de març del 2012

La recepta del diumenge: Coca de recapte

Parlar de coca de recapte és parlar d'un dels plats més nostrats, habitual de moltes llars, amb especial importància a les terres de Lleida i del Pirineu; es poden fer coques de recapte de diversos ingredients, amb tot allò que poguem anar recaptant. Aquí en tenim una versió; bon  profit i bona setmana!

Ingredients (per a unes 4 persones, depèn de la gana, clar!):
Per a la massa: 500 gr de farina, 10 gr de llevat fresc, ½ got de llard o mantega desfeta, 1 got d’oli d’oliva, 1 culleradeta de sal, un polsim de sucre, 1 got d’aigua tèbia (un dit menys que ple). Per a la cobertura: 4 cebes, 2 tomàquets madurs, 3 pebrots escalivats, 2 albergínies escalivades, 4 arengades, oli, sal.

Preparació:
Dins un bol, barrejar el llevat amb la farina, fregant amb els dits; afegir-hi l’oli, l’aigua, el llard o mantega desfeta, la sal i el sucre; portar la pasta al marbre i pastar-la fins que quedi una massa homogènia i elàstica. Enfarinar una mica el marbre i fer una bola; deixar reposar aquesta bola durant una hora dins un bol una mica enfarinat i tapat amb un drap.
Mentrestant, fer un sofregit amb la ceba trinxada i els tomàquets; escalivar les verdures i pelar-les. Preescalfar el forn a 250 graus.
Quan hagi passat  l’hora de repòs, portar la massa sobre el marbre una mica enfarinat; treballar una mica la massa, fer-ne tres boles i deixar-les reposar uns 10 minuts; es poden fer tres coques, i amb algunes variants: podeu afegir unes botifarres esparracades, uns talls de cansalada, anxoves, altres verdures...
Estendre una bola sobre la plata d’enfornar, untada amb oli; estirar la massa i donar-li forma rectangular, allargada. Enfornar a 240 graus durant 12 minuts; treure la coca i posar-hi al damunt el sofregit ben repartit i les verdures escalivades, pelades i tallades a tires; salar-ho i posar-hi les arengades i un bon raig d’oli. Enfornar a 240 graus fins que la coca estigui ben cuita.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada