Benvinguda

Entreu en un espai d'anàlisi, reflexió i comunicació sobre aspectes del món contemporani: política, internacional, societat, cultura, esports, cuina. Llibertat i paraula.

diumenge, 25 de març del 2012

La recepta del diumenge: Pollastre amb samfaina

Avui presento una recepta de pollastre amb un dels millors acompanyaments que podem tenir, una bona samfaina ben melosa. Molt bon diumenge i molt bon profit!

Ingredients (4 persones):

1 pollastre d’un quilo com a mínim, oli d'oliva, sal, pebre, brou de pollastre. Per a la samfaina: 1 fulla de llorer, 2 cebes, 2 pebrots vermells, 2 pebrots verds, 2 albergínies, 3 tomàquets madurs, 1 gra d’all, 1 got de vi blanc o ranci.

Preparació:
Tallar el pollastre a trossos i salpebrar; posar oli a una cassola, afegir els talls de pollastre,  la fulla de llorer, i daurar-los bé per tots els costats, reservar el pollastre. 
A la mateixa cassola, a foc lent, afegir la ceba a tires fines i anar remenant per tal que quedi ben sofregida; afegir l’all picat i els pebrots tallats a tires gruixudes. Quan estigui ben sofregit, posar-hi els tomàquets pelats i ratllats i, poc després, les albergínies, una mica pelades, tallades a daus i salades (prèviament deixades en aigua durant uns trenta minuts). Deixar sofregir una estona a foc lent; afegir el got de vi, tapar la cassola uns minuts, deixar que l'alcohol redueixi i, després, abocar un got de brou.
Quan tinguem tots els ingredients ben barrejats, posar els talls de pollastre i deixar que cogui a foc lent; si la samfaina ho necessita, afegir una mica més d’aigua. Ha de quedar tot cuit, ben melós i el pollastre tendre, així com la samfaina ben confitada. Rectificar de sal i apagar el foc.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada