Benvinguda

Entreu en un espai d'anàlisi, reflexió i comunicació sobre aspectes del món contemporani: política, internacional, societat, cultura, esports, cuina. Llibertat i paraula.

diumenge, 18 de març del 2012

La recepta del diumenge: Arròs a la cassola

Avui us proposo un arròs a la cassola ben complet, amb carn i peix; es pot fer també només amb carn per a qui agradi un arròs de gust ben marcat. Bon profit i bon diumenge.

Ingredients (per a 4-6 persones)
4 gambes, 1 sípia o calamar, 200 gr de pollastre, 200 gr de conill, 200 gr de costella de porc, 2 salsitxes, 2 cebes, 3 alls, 1 i ½ pebrot verd i 1 de vermell, 2 tomàquets madurs, 3 carxofes, 400 gr d’arròs, 100 gr de pèsols, 1 litre de brou d’au o d’aigua, oli d’oliva, sal. Per a la picada: un fetge de pollastre, julivert, 2 alls.

Preparació:
El millor per aquest plat és fer-lo amb una cassola de terrissa, però una de ferro,... també ens anirà prou bé.
Tirar un raig d’oli a la cassola i posar-hi les gambes; quan siguin ben rosses, retirar-les i reservar-les; posar a la mateixa cassola la carn tallada a trossets i la sípia, ben neta i tallada a daus; deixar que vagi enrossint i retirar-ho. A continuació, afegir la ceba tallada ben fina i un parell d'alls trinxats; quan la ceba sigui rossa, posar-hi el pebrot a trossets i el tomàquet pelat i ratllat (es pot substituir per un parell de culllerades de tomàquet triturat).
En un cassó a part, posar el brou o l’aigua a bullir. Deixar fer el sofregit i, després, posar-hi les carxofes tallades a quarts; afegir la carn i la sípia, abocar l’arròs i remenar bé un parell de minuts per tal que l'arròs es dauri una mica; abocar-hi el brou o l’aigua bullint; salar-ho i deixar-ho coure a foc alegre uns 10 minuts; passada aquesta estona, afegir els pèsols i deixar-ho coure 5 minuts més: posar les gambes, deixar uns 3 minuts al foc i uns 5 minuts de repòs. 
Per tal que el plat encara guanyi en sabor, es pot afegir una picada quan posem els pèsols: fer-la amb el fetge de pollastre, un parell d'alls i una mica de julivert, i ben repartida per tot l'arròs. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada