Benvinguda

Entreu en un espai d'anàlisi, reflexió i comunicació sobre aspectes del món contemporani: política, internacional, societat, cultura, esports, cuina. Llibertat i paraula.

diumenge, 29 de gener del 2012

La recepta del diumenge: Macarrons de Festa Major

Heus aquí una recepta per a fer en àpats familiars, simple però molt bona; amb una amanida de quatre fulles verdes i una mica de tomàquet a l'inici i unes bones postres al final, teniu un dinar complet. 
Ingredients per a 4-6 persones400 gr de macarrons, aigua, oli, sal. Per al sofregit: 3 cebes, 6 tomàquets madurs, 300 gr de carn picada barrejada de vedella i de porc, 2 botifarres blanques, oli d’oliva, sal.
PreparacióCoure la botifarra i la carn picada –com a opció, s’hi pot afegir una mica de fetge de pollastre– en una cassola al foc amb oli d’oliva; quan sigui feta, reservar-la en un plat. Fer el sofregit en una cassola amb una mica d’oli i la ceba ben tallada; quan estigui al punt d’enrossir, afegir el tomàquet pelat i trinxat amb sal; deixar-ho força estona fins que la salsa es concentri i quedi espessa; es pot afegir una mica de brou; afegir la carn i la botifarra ben trinxada. Posar una olla amb aigua al foc i una mica d’oli; quan comenci a bullir afegir sal i els macarrons i deixar-los uns 10-12 minuts; escórrer la pasta i posar-los en una plata; afegir el sofregit i la carn, i una mica de brou si és necessari. Es pot afegir formatge ratllat i gratinar-los al forn.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada