Benvinguda

Entreu en un espai d'anàlisi, reflexió i comunicació sobre aspectes del món contemporani: política, internacional, societat, cultura, esports, cuina. Llibertat i paraula.

diumenge, 26 de febrer del 2012

La recepta del diumenge: Caldereta de sípia


Aquest és un plat força típic de cuina marinera; conegut també a les Balears com a "Greixonera" pel recipient habitualment utilitzat per a la seva realització. Recomano sucar-hi pa i, sobretot, una cocció lenta. 

Ingredients (per a 4-6 persones):
4 sípies grosses, 16 gambes (3-4 per cap), 5 patates, 3 cebes, 5 carxofes, col-i-flor petita, 200 gr. pèsols, 3 tomàquets, 5 grans d’all, llimona, ametlles, avellanes, julivert, pa, oli, conyac, sal.

Preparació:
Fregir una mica les gambes amb oli i all; reservar les gambes, l’all i l’oli, així com una mica de molla de pa fregida amb l’oli. 
Tallar la sípia a trossos i fregir-la amb una mica d’oli; sofregir la ceba amb el tomàquet ratllat, triturar amb una mica de brou i oli de gamba i reservar; fregir una mica les patates i reservar-les; bullir la col-i-flor i les carxofes tallades (només el cor) amb llimona. 
la cassola de la sípia amb el seu brou, afegir les carxofes, la col-i-flor, els pèsols i la ceba amb tomàquet; posar-hi l’oli de gambes, una mica d’aigua i començar a coure; a mitja cocció, afegir les patates.
Quan quedin uns 5-10 minuts, afegir una picada feta amb les ametlles, avellanes, alls, julivert, el pa fregit i una mica de brou. 
Deixar fer xup xup uns minuts, amb les gambes incorporades fins que la salsa tingui consistència. Servir calent, millor amb cullera. Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada