Benvinguda

Entreu en un espai d'anàlisi, reflexió i comunicació sobre aspectes del món contemporani: política, internacional, societat, cultura, esports, cuina. Llibertat i paraula.

dijous, 31 de març del 2011

Tisorada a Salut


La retallada general del 10% proposada pel govern de la Generalitat arriba també al Departament de Salut. Amb un dèficit de 850 milions d’euros l’any passat i amb mesures urgents que s’haurien d’haver près fa uns cinc anys, després de la presentació de l’Informe Vilardell, els hospitals han presentat les seves propostes a la conselleria que encapçala Boi Ruiz qui ja ha dit que ningú serà privat de la prestació sanitària pública. Fets concrets: Bellvitge proposa tancar dues plantes d’hospitalització, el Clínic 100 lits d’ingrés, l’Hospital del Mar prescindir de les urgències que té a l’Hospital de l’Esperança, el Joan XXIII de Tarragona suprimiria personal eventual i 48 llits d’ingrés, mentre que la Vall d’Hebron o el Germans Trias i Pujol preveu el tancament de la meitat de llits d’hospitalització, bàsicament a l’estiu; a més, els grans centres barcelonins –Clínic, Vall d’Hebron i Sant Pau– prevuen tancar sales d’operacions a les tardes i vacances, a més de suprimir classes prepart. Totes les opcions han de ser ara estudiades i confirmades per la Generalitat. La retallada és greu a tots els departaments, però és cert que a Salut i Educació, que s’emporten bona part del pressupost, l’aspecte és preocupant i mostra tres punts clars: primer, durant anys s’ha estirat més el braç que la màniga; segon: cal un nou acord econòmic immediat per a Catalunya; tercer: com es pot demanar ara des de l’Estat una retallada del 20%?  

1 comentari:

  1. Segueixo tots els teus comentaris...després d'un petit paréntesi familiar. M'agraden molt i molt, però jo no soc propensa a "reflexionar"

    ResponElimina